U prodaji je legendarna ‘kockica’: BMW M3 Evo II traži kupca!

BMW M3 generacije E30 smatra se jednim od najboljih M automobila ikad, a cijene posljednjih godina rastu

U imaginariju strastvenih ljubitelja automobila druga generacija BMW-a serije 3 zauzima posebno mjesto. Taj automobil s razlogom je idealiziran i uzdizan na pijedestal koji mu pripada. S njim je BMW kupcima ponudio nevjerojatne vozne osobine, ali i klasičan dizajn kakav vjerojatno do danas nije ponovio. Jedan rijetki M3 Evo II E30 iz 1988. godine sad je na prodaju u Velikoj Britaniji pa ćemo se podsjetiti te sportske verzije.

BMW M3 generacije E30 smatra se jednim od najboljih M automobila ikad, a cijene posljednjih godina rastu. Nakon uvođenja ‘redovnog’ E30 M3, BMW je ubrzo nakon toga predstavio Evolution I, a u ožujku 1988., lansirao je Evolution II, zajedno sa mnoštvom nadogradnji.

Evolution II pokreće četverocilindrični motor s 220 KS povezan s ručnim mjenjačem s pet stupnjeva prijenosa. U odnosu na M3 unaprijeđen je Boschev sustav upravljanja motorom, novi su klipovi, lakši zamašnjak i učinkoviti usis zraka. Automobil je također dolazio s većim 16 × 7,5-inčnim felgama te s gumama dimenzija 225/45. Niz vizualnih promjena također izdvaja M3 Evolution II, među kojima su i tanje staklo te lakši odbojnici.

Automobil je proveo mnogo godina u rukama njemačkih vlasnika prije nego što je sredinom 1990-ih završio u Velikoj Britaniji. Motor je nedavno obnovljen, a BMW je prešao 202.165 kilometara. Oštećanja su minimalna… Sve informacije o ovom vozilu mogu se pronaći na portalu The Market