Novi Levorg: Subaru ide u pravom smjeru!

U Subaruu su pripremili novi 1,8-litreni bokser motor sa 175 KS i 300 Nm, a temeljito je obnovljen i CVT mjenjač

Subaru Levorg rijetkost je u današnjem svijetu automobila. Karavan srednje klase – to je vrste koja polako izumire. No, s prvom generacijom donio je mnogo toga dobroga, direktno upravljanje, odlične vozne osobine, udobnost, pogon na sve kotače, ali i povećanu potrošnju goriva.

Druga generacija ima jednostavan zadatak: modernizirati sve ono što je bilo dobro i popraviti ono što je bilo lošije. Na prvi pogled, Subaru je svoj domaći rad odradio japanski precizno! Levorg izgleda moderno, a napokon je i unutrašnjost izvedena s osjećajem za najnovije dizajnerske tendencije. Tu je digitalna instrumentna ploča te veliki 11.6-inčni uspravni ekran infotainmenta. Levorg je predstavljen u Japanu pa vam možemo ponuditi samo fotografiju unutrašnjosti s upravljačem na desnoj strani.

Kako će biti s potrošnjom goriva? U Subaruu su pripremili novi 1,8-litreni bokser motor sa 175 KS i 300 Nm, a temeljito je obnovljen i CVT mjenjač. Sve bi to trebalo rezultirati prosječnom potrošnjom od 7.5 litara po rigoroznijim WLTP mjerenjima – što je dobra vrijednost. Pogon je, naravno, na sve kotače. Kompletna sigurnosna oprema je uključena, a ona se sastoji i od unparijeđenog integriranog sustava aktivne sigurnosti EyeSight, koji je baziran na dvije kamere.

Inače Levorg je dugačak 475.5 cm (6.5 cm duži od prethodnika), a ima i prtljažnik obujma 561 litru (72 litre više od prethodnika). Datum dolaska na europsko tržište još nije poznat, ali vidjet ćemo ga vrlo brzo.