Hyundai se ne šali s novim Tucsonom: Dobivamo najradikalniji novi kompaktni SUV!

Prednjom maskom dominira velika rešetka u koju su na inovativan način integrirana dnevna svjetla

U Hyundaiju se ne šale, a možda im je put pokazao i Peugeot koji s modelima 3008 i 5008 bilježi odlične prodajne rezultate. Znate i sami da su njihove forme unikatne u uniformiranom segmentu. Uglavnom, novi Tucson izgledat će spektakularno, u cijeli segment unosi toliko potrebnu svježinu i drugačije promišljanje osnovnih linija. Hyundai je objavio prve snimke novog modela pod okriljem crne sjedne i slabe rasvjete. Međutim, osvjetljenjem snimki dolazi se do rezultata koji pokazuje novi Tucson u punom sjaju.

Prednjom maskom dominira velika rešetka u koju su na inovativan način integrirana dnevna svjetla, a stražnjim krajem proteže se svjetlosna linija u uz po dva izdvojena elementa. No, iznenađenja se nastavljaju i u unutrašnjosti. Prva ilustracija pokazuje da Hyundai ne staje s inovativnostima, uz digitalnu instrumentnu ploču te novi dizajn upravljača s četiri kraka, tu je i potpuno nova, ‘lebdeća’ digitalizirana središnja konzola, a čini se da bi i automatski mjenjač mogao funkcionirati poput touchscreena.

O motorima zasad nema informacija, ali može se očekivati da će većina biti s blagim hibridnim sustavom. Gleda li se ono što Hyundai trenutno ima, početni bi mogao biti 1,0-litreni benzinac, a bit će tu mjesta i za 1,6-litreni benzinac koji ide do 198 KS, ali i 1,6-litreni dizelaš sa 136 KS. Nagađa se da bi Mogla biti predstavljena i sportska N verzija s 340 KS. Hyundai ima i hibridni pogon tako da će doista biti pregršt opcija.