Njemačka: Sud je ukinuo ograničenje brzine od 120 km/h na dijelu Autobahna!

Upravni sud u Bavarskoj ukinuo je ograničenje brzine, ali je i kritizirao činjenicu da uprava autoceste nije utvrdila mogući rizik gradnje prometnice na zdravlje stanovnika

Minhenski upravni sud privremeno je ukinuo ograničenje brzine na autocesti 94 između Pastettena i tunela Wimpasing. Ograničenje brzine od 120 km/h više se ne primjenjuje na autocesti Isental. Jedan vozač podnio je tužbu koju je sud prihvatio i ukinuo ograničenje.

Sada se svi prometni znakovi ograničenja brzine na cesti A94 moraju ukloniti, najavio je sud. Pozadina ovoga je testna faza koja traje od 1. veljače, a u kojem je brzina privremeno ograničena na 120 km/h. Prije toga stanovnici su se žalili na prekomjernu buku s autoceste Isental, koja je otvorena 30. rujna 2019., bez ograničenja brzine. A94 je uglavnom dvotračna cesta ali i važna ruta za vozače u Bavarskoj.

Upravni sud u Bavarskoj ukinuo je ograničenje brzine, ali je i kritizirao činjenicu da uprava autoceste nije utvrdila mogući rizik gradnje prometnice na zdravlje stanovnika. Sad su u tijeku žalbeni postupci, a trenutno se vozi bez ograničenja na ovoj dionici.