VIDEO: Kako izgleda i kako je opremljeno vozilo koje lovi tornada?!

Tu su i vrata u obliku galebovih krila, a ojačana su čelikom i polietilenskim kevlarom za dodatnu zaštitu od svega što leti zrakom tijekom oluja

Nepotrebno je reći da su za teške poslove potrebna jednako čvrsta vozila. Zbog toga se poznati meteorolog Reed Timmer morao opremiti onim što najbolje radi a to je jurnjava za tornadima, olujama ili bilo kojom ugrozom koju bi priroda mogla smisliti.

Timmer je bio aktivan u reality seriji Discovery Channela pod nazivom Storm Chaser, dokumentarnom filmu Tornado Glory i u seriji Tornado Chasers. Zarađuje istražujući oluje, a istraživanjem ih doslovno progoni.

Naravno, Timmerov posao treba nešto što bi moglo izdržati sve što bi priroda mogla baciti na njega. U ovom je slučaju to je Dominator 3, koji je, pogađajući po oznaci broja, Timmerovo treće vozilo.

Prema Timmeru, tijekom posjeta Garaži Jaya Lenoa, emisiji koja ide na američkoj TV stanici NBC, njegov Dominator 3 je bivši Ford Super Duty kamion. Ispod haube je ostao isti  6,7-litreni PowerStroke V8 dizelski motor s 400 konjskih snaga (298 kilovata) i 1085 N/m okretnog momenta, ali kao što možete vidjeti na videu, ostatak je modificiran. I da, tu su vrata u obliku galebovih krila, a ojačana su čelikom i polietilenskim kevlarom za dodatnu zaštitu od svega što leti zrakom tijekom oluja.