Lokalni mještani su bijesni zbog ‘koronapartyja’ na austrijskom jezeru: Worthersee GTI je otkazan, ali održano je neslužbeno druženje ljubitelja Volkswagena!

Na nekim mjestima bilo je i više od 3000 ljudi, a najveća gužva tradicionalno je bila ispred kockarnice u Veldenu

Zbog epidemioloških mjera otkazano je najpoznatije druženje vlasnika Volkswagena, Wörthersee GTI. U gradiću Carinthiji i okolnim mjestima na jezeru Wörthersee u Austriji okupe se tisuće ljubitelja automobila, a godinama je službeni sponzor Volkswagen. No, zbog epidemije koronavirusa i velikog broja zaraženih u regiji (Koruška) ovogodišnji susret je otkazan.

Mnogi vozači nisu bili oduševljeni tom odlukom pa su na istom mjestu održali neslužbeno druženje, na užas lokalnih stanovnika, turističke zajednice i policije. Cijela regija broji sve više zaraženih koronavirusom. Neslužbeni susret je trajao od petka do nedjelje bez ikakvih epidemioloških mjera. Na nekim mjestima bilo je i više od 3000 ljudi, a najveća gužva tradicionalno je bila ispred kockarnice u Veldenu gdje vozači po navici pale gume i ubrzavaju sa svojim tuniranim automobilima.

Policija tvrdi da je na nekim mjestima vladao čisti anarhizam, iz prometa su isključeni deseci vozila, a ispisano je čak 700 kazni, koje uključuju ilegalne prepravke na automobilima, ponašanje koje nije u skladu s prometnim propisima…