Kviz pitanje: Znate li koliko treba platiti najskuplju garažu na svijetu?

Točan iznos koji se traži za parkirno mjesto od 22 četvorna metra u Amsterdamu iznosi 995.000 eura

Prije dvije godine digla se velika medijska buka oko kuće u nizu koja se u Amsterdamu prodavala za 1,5 milijuna eura. Dok je ove godine glavna priča tražena cijena za parking garažu u jednom od boljih kvartova Amsterdama koja se sasvim približila iznosu od milijun eura.

Točan iznos koji se traži za ovo parkirno mjesto od 22 četvorna metra iznosi 995.000 eura. Ako garaža na uglu ulica Jacoba Obrechtstraata i Van Breestraata zaista bude prodana za taj iznos, to će biti najskuplje parkirno mjesto na svijetu. Prethodni rekord iznosio je 870.000 eura za parkirno mjesto u Hong Kongu.

Garaža u kvartu Concertgebouw ima privatni prilaz i osigurana je stupom s bravom. Također je opremljena električnim garažnim vratima, kojima se može upravljati putem daljinskog odašiljača i jedna je od najvećih garaža u blizini. Ima mjesta za jedan automobil iz kojeg vrata možete otvoriti normalno nakon parkiranja.

Ako i dalje sumnjate opravdava li to traženu cijenu, tu je i nekoliko dodatnih argumenata: garaža ima osvjetljenje, struju i opremljena je sudoperom s priključkom za vodu. Ako vam sve to postane malo previše za kupnju, onda se parkirno mjesto može unajmiti za 990 eura mjesečno, s tim da morate platiti tromjesečni depozit unaprijed. Velike su šanse da je vlasnik odabrao pretjerani iznos za prodaju kako bi izazvao pažnju za najam. Ipak, kako je sam vlasnik rekao lokalnoj radioteleviziji na pitanje o cijeni:

– Nije da se to isplati, malo je takvih garaža. Najčešće me zovu lokalni stanovnici koji, na primjer, žele svoj Ferrari ostaviti na sigurnom, a to je moguće u takvoj garaži.