Roadrunner: Najsvestranije vozilo u floti američkog predsjednika o kojem se malo zna!

Roadrunnerov radar može detektirati projektile ili dronove koji se približavaju predsjedničkoj koloni

U koloni vozila koje prevoze ili su pratnja predsjedniku SAD-a, uglavnom se svi fokusiraju na Cadillac One u kojem se nalazi najčuvaniji svjetski putnik. To je ogromna limuzina, koja samo podsjeća na neke modele Cadillaca, ali je zapravo posebno konstruirano vozilo na šasiji Chevroletova pick-upa.

No, malo ili gotovo ništa se ne zna o crnom Fordu F-350 Super Dutyju, koji je temeljito redizajniran i nosi službeni naziv Roadrunner. Ogromno vozilo na krovu ima i kuglu s radarom, a dizajnirao ga je The Armoured Group. Cilj Roadrunnera je omogućiti nesmetanu komunikaciju između Cadillac Onea i Pentagona i ostalih poluga vlasti u SAD-u. Predsjednik u svakom trenutku ima mogućnost nazvati bilo koga, a Roadrunner je svojevrsni modem na kotačima. Tako i daleko od svog ureda u Bijeloj kući predsjednik ima sve funkcionalnosti pa iz Cadillac Onea, zhavljaujući sofisticiranoj komunikacijskoj opremi u obližnjem Roadrunneru može zapovjediti i nuklearni napad – ako ga je volja…

Osim toga, Roadrunnerov radar može detektirati projektile ili dronove koji se približavaju predsjedničkoj koloni (zbog toga je radar na krovu). O ostalim funkcijama ovog vozila ne zna se mnogo.