Putovanje iz noćne more: Htjeli su pokrenuti industriju kruzera, a sad su blokirani u luci dok raste broj zaraženih na brodu!

Nakon testiranja svih na COVID-19 prije nego što su se ukrcali, jedan se putnik kod ukrcavanja osjećao loše i ponovljeni test je bio pozitivan

Karipske linije za krstarenje zatvorene su od ožujka zbog pandemije. Očajnički želeći se vratiti u igru ​​i pokušati nadoknaditi svoje gubitke, jedna od tih tvrtki, SeaDream Yacht Club, odlučila je riskirati testnim putovanjem s 53 putnika i 66 članova posade na svom manjem brodu Seadream 1. Nakon testiranja svih na COVID-19 prije nego što su se ukrcali, jedan se putnik kod ukrcavanja osjećao loše i ponovljeni test je bio pozitivan. Brod vratio u luku i svi putnici su morali ostati u karanteni u svojim sobama.

Turistički novinar Gene Sloan putnik je na brodu i svoje je iskustvo detaljno opisao na The Points Guyu. Od četvrtka brod je još uvijek u luci na Barbadosu. Ispod vrata putnicima ubačeno pismo u kojem se kaže da kapetan broda Torbjorn Lund surađuje s vlastima na tome kako dalje. U pismu se također navodi da je provedeno više ispitivanja kako bi se osiguralo da se bolest ne proširi na druge putnike. Očito da je to već bilo prekasno jer su dodatni testovi pokazali da je zasad još pet ljudi zaraženo s koronavirusom.

Koliko god izgledalo da bi se nešto takvo moglo dogoditi, Sloan u postu objašnjava da je postupak medicinskog pregleda za ukrcavanje zapravo bio prilično rigorozan.

– Nekoliko minuta nakon što sam u subotu popodne stigao u luku Barbados da se ukrcam na  brod za krstarenje, našao sam se u medicinskom šatoru, licem u lice s dva člana osoblja u punoj opremi za zarazu – maskama, zaštitnim naočalama, medicinskim haljinama – objasnio je Sloan.

– Također sam prošao COVID test, izmjerili su mi temperaturu, bio sam podvrgnut pulsnoj oksimetriji, zamoljen da saniram ruke, prtljagu poprskao dezinficijensom.

Čini se da se ovo putovanje odvijalo s relativno visokim sigurnosnim standardima za putnike i posadu, iako je sada očito da to nije bilo dovoljno. To pokazuje da nikada ne možete biti previše sigurni što se tiče očuvanja zdravlja ovih dana. Krenuti na krstarenje je rizik, bez obzira kako ga pokušali osigurati da prođe sigurno.