Kakva nesreća: Razbio se s Teslom, a dijelovi baterije letjeli su na sve strane i prouzročili požare u kućama!

Prilikom sudara raspala se i baterija te su ćelije poletjele u zrak, neke su završile u obližnjim kućama

Naslov djeluje pomalo nevjerojatno, ali takva je i vijest koja dolazi iz Corvallisa u Oregonu. Vozač je sletio s ceste u Teslinom Modelu 3 pri brzini većoj od 160 km/h. Pritom je udario u stup za prijenos električne energije, dva stabla i telefonski stup.

Automobil se raspao, te se zaustavio 92 metra od mjesta gdje je izletio, a vozač je nekim čudom završio samo s manjim ozljedama. No, zanimljivo je što se događalo s ostatcima vozila. Jedna guma se otkvačila i zabila se u obližnju kuću u kojoj je udarila u zid i razbila vodovodne instalacije – zbog toga je stan poplavio.

Prilikom sudara raspala se i baterija te su ćelije također poletjele u zrak. Jedna je probila prozor obližnje kuće i pala na krevet te je prouzročila manji požar, a druga je pala u krilo osobi koja je sjedila u dnevnoj sobi.

Policija izvještava da je još nekoliko stotina ćelija razbacano u blizini mjesta nesreće i izdala je posebne upute što učiniti s njima ako ih ljudi pronađu. Policija je vozača uhvatila u bijegu, tri bloka dalje od mjesta nesreće.