Sretan ishod: Djevojka je preko mobilne aplikacije pronašla dečka koji je sletio s ceste!

Sletio je s ceste, ostao je zaglavljen u vozilu, teško ozlijeđen i bez svijesti. Nitko ga ne bi primijetio jer su se svjetla na Mercedesu ugasila

O mobitelima i aplikacijama konstantno se raspravlja. Većina ih kritizira, ali istovremeno i koristiti, govori se da je sve to dehumanizirajuće i da se svi zajedno moramo isključiti iz virtualnog svijeta.

No, mobiteli i aplikacije imaju i mnogo pozitivnih karakteristika, a jedan praktičan primjer zabilježen u Njemačkoj. Jedan mladi par vozio se u blizu Berlina, svaki sa svojim automobilom. Kad je djevojka došla u zajednički stan, njezin dečko nije bio u njemu. Pričekala je još neko vrijeme, a onda se zabrinula. Nazvala ga je, ali nije se javljao.

Na sreću, on je imao uključenu lokacijsku opciju na aplikaciji WhatsApp. Locirala ga je na karti i pronašla njega i njegov Mercedes točno 15 metara od autoceste. Sletio je s ceste, zaglavljen je u vozilu, teško ozlijeđen i bez svijesti. Nitko ga ne bi primijetio jer su se svjetla na Mercedesu ugasila.

Njegova djevojka odmah je zvala hitnu pomoć koja je došla na vrijeme. Mladić je već izgubio mnogo krvi, ali je spašen. Mercedes je probio ogradu za divlje životinje i udario u drvo.

Pouka ove priče je da nije loše kad putujete sami uključiti u postavkama aplikacije – lokaciju!