U Velikoj Britaniji nema popusta: Poznati nogometaš platio je rekordnu kaznu za nesreće u akloholiziranom stanju!

Uz pozamašnu novčanu kaznu, Grealishu je zabranjena vožnja devet mjeseci i morat će ponovno podnijeti zahtjev za dozvolu nakon što zabrana završi

Neke poznate i javne osobe suprotnostu su onome što bi trebali biti (uzori?!) kada je u pitanju odgovornost za upravljačem, a Jack Grealish je jedan od tih ljudi. Kapetan engleskog nogometnog kluba Aston Villa i jedan od najperspektivnijih engleskih talenata u Premier ligi, ima dugu povijest automobilskih prekršaja, ali 2020. godina je za Grealisha bila posebna. U utorak je osuđen zbog najnovijih prekršaja i postavio je novi rekord – dobio je najveću novčanu kaznu za nogometaša u Velikoj Britaniji. 

Grealish je osuđen za dva odvojena incidenta: prvi u ožujku, kada je sa svojim Range Roverom udario u parkirane automobile u slijepoj ulici u Dickens Heathu, (Solihull, West Midlands) prije nego što se zabio u zid i otišao s mjesta nesreće pješice. Drugi incident se dogodio u listopadu, kada je zaustavljen zbog prebrze vožnje. S obzirom na njegove dosadašnje rezultate i ozbiljnost incidenta u ožujku, Grealish će morati platiti ukupno 82.900 funti. Prethodni rekord držao je Yaya Toure iz Manchester Cityja, koji je 2026. godine kažnjen s 54.000 funti zbog vožnje u pijanom stanju. Istodobno, policija West Midlandsa objavila je snimku oba incidenta, koju možete vidjeti na dnu teksta. Grealish je, noseći različite papuče i teturajući, otrčao do svog Range Rovera i udario u dva parkirana automobila, uključujući kombi Citroen i Mercedes klase C, prije nego što je udario u zid. Zatim je otišao pješice prije dolaska policije, a svjedok je na sudu rekao da je bio nestabilan na nogama i da je smrdio na alkohol.

Možda najsmješnije od svega je da je Grealish krivio svoje neusklađene papuče za nemogućnost upravljanja vozilom. Uz pozamašnu novčanu kaznu, Grealishu je zabranjena vožnja devet mjeseci i morat će ponovno podnijeti zahtjev za dozvolu nakon što zabrana završi. Dodajmo i da se incident u ožujku dogodio nekoliko dana nakon prvog lockdowna i 24 sata nakon što je Grealish na društvenim mrežama pozvao ljude da ostanu kod kuće kako bi zaštitili nacionalni zdravstveni sustav.