Božić u kamionu: Dramatična sudbina vozača koji su ostali u izoliranoj Velikoj Britaniji!

Prometni i gospodarski stručanjci boje se da je ovo tek uvod u kaos koji slijedi od početka 2021. godine, odnosno s uvođenjem carinskih formalnosti

Brokula, karfiol, salata, citrusno voće…, Velika Britanija proizvodi malo povrća i uglavnom se oslanja na uvoz. Zbog toga oko 10.000 kamiona dnevno ulazi u luku Dover iz država Europske unije. Zbog nove mutacije koronavirusa sad se pojavio problem. Države EU onemogućile su putovanje u Veliku Britaniju, ali i povratak putnika iz nje. To znači da su stotine poljskih, irskih…, vozača kamiona trenutno u Velikoj Britaniji i ne mogu se vratiti.

Zasad se samo Irska javila s tvrdnjom da traži aktivno rješenje i da će pokušati vratiti vozače kamiona u zemlju uz obaveznu karantenu u trajanju od 14 dana. Kako se zasad čini, veliki broj inozemnih vozača Božić će dočekati u neizvjesnosti, uz svoje kamione u Velikoj Britaniji. Također, u mnogim irskim kamionima koji Veliku Britaniju koriste kao tranzit prema Europi, nalazi se kvarljiva roba, koja će, očigledno biti neupotrebljiva.

Prometni i gospodarski stručanjci boje se da je ovo tek uvod u kaos koji slijedi od početka 2021. godine, odnosno s uvođenjem carinskih formalnosti. Dolazi Brexit, a ako pritom bude i bez dogovora svi se boje da će transportni promet doživjeti najveći udar.