Direktor Aston Martina: Brexit je smiješan, EV politika besmislena, a ideja o autonomnim vozilima apsurdna!

Političari raspravljaju o stvarima o kojima malo znaju pa tako i o električnim vozilima

Direktor Aston Martina Andy Palmer nije osoba koja će govoriti uvijenim diplomatskim rječnikom. Čovjek ima svoj stav i želi da ga cijeli svijet čuje, a njegova razmišljanja, kao insajdera iz autoindustrije, vrijedna su spoznaja o budućnosti. Dakle, Palmer je otvorio dušu na Driving the Future eventu u Londonu.

O Brexitu

– Autoindustrija se lako adaptira. Preživjeli smo sve, od tsunamija u Japanu do valutnih problema u Rusiji. Ali, kako riješiti Brexit, ako i ne znate koji problem treba riješiti. Preferiramo slobodnu trgovinu s Europom, ali i ako do toga ne dođe, to bismo morali znati. Imamo sve scenarije pa i onaj za Brexit bez dogovora, ali moramo znati kako će to završiti kako bismo krenuli. Britanska stetegija Brexita je smiješna.

Fokus na električna vozila

– Električna vozila su na putu, ali nisu pobjednici. Ljuti me kad pokušavaju izabrati tehnološkog pobjednika. Nitko ne može znati koja će tehnologija prevladati za 20-30 godina. Političare ne možete shvatiti ozbiljno kad govore o planovima za sljedećih 30-40 godina. Njih zanima samo preuzimanje vlasti, kratkoročni ostanak na vlasti, a i sami znaju da dugoročno planiranje nema smisla u njihovom slučaju. Što je sa sintetičkim gorivima čije izgaranje ne producira CO2? Što je s gorivim ćelijama vodika? Političari raspravljaju o stvarima o kojima malo znaju.

O autonomnim vozilima

– Ideja u autonomnim vozilima bez pomoći vozača koja će biti široko rasprostranjena je apsurdna.