Direktor Volkswagena: Appleov ulazak u autoindustriju bit će veliki izazov za konkurenciju!

Elon Musk iznenada je otkrio da je prije nekoliko godina želio prodati Teslu Appleu za 60 milijardi dolara

Pred sam kraj godine, Apple je najavio da će konstruirati svoj prvi automobil koji će komercijalizirati. Trebao bi se pojaviti na tržištu 2024. godine, a ciljat će tržišta klasičnih kupaca te novih usluga mobilnosti poput car sharinga. To će biti električni automobil koji se kreće autonomno. Prema direktoru Volkswagena Herbertu Diessu, jasno je da Appleove planove morate shvatiti ozbiljno. Na svojoj osobnoj LinkedIn stranici objavio je status u kojem najavljuje što nas sve čeka.

Diess očekuje da će Apple igrati važnu ulogu u automobilskoj industriji:

– Radujemo se novim konkurentima koji mogu ubrzati tranziciju naše industrije i donijeti nove tehnologije. Ogromna vrijednost i gotovo neograničene financijske mogućnosti Applea potiču na poštovanje. Ovo će zaista biti izazov.

Volkswagen je sada najveći proizvođač automobila na svijetu, nakon što je tvrtka prije nekoliko godina preuzela primat od Toyote. U svakom slučaju, Diess tradicionalne konkurente poput Toyote ne vidi kao najveće protivnike u budućnosti:

– Već sam rekao: najvrjednija tvrtka na svijetu bit će tvrtka za mobilnost. To bi mogli biti Tesla, Apple ili Volkswagen.

Diessu jasno da se Volkswagen mora snažno usredotočiti na nove oblike mobilnosti kako ne bi propustio svoju priliku. Appleovi planovi prouzročili su veliku pomutnju u automobilskom svijetu. Primjerice, Elon Musk iznenada je otkrio da je prije nekoliko godina želio prodati Teslu Appleu za 60 milijardi dolara, jednu desetinu njegove trenutne vrijednosti. Međutim, izvršni direktor Applea, Tim Cook, tada je odbio zakazati sastanak. Elon Musk otkrio je to putem Twittera.