Uberov sljedeći korak: Kreće velika zamjena i prelazak na elekrične taksije!

Taksi platforma Uber prebacuje se na električne taksije, počevši od Amsterdama 2025. Vozači koji ne žele kupiti električni automobil ili si to ne mogu priuštiti, više neće smjeti voziti za Uber. Električna vožnja također postaje norma u Londonu, kaže direktorica Ubera Anabel Diaz. Uber neće plaćati nabavu električnih automobila. Američki div nema vlastita vozila i […]

Taksi platforma Uber prebacuje se na električne taksije, počevši od Amsterdama 2025. Vozači koji ne žele kupiti električni automobil ili si to ne mogu priuštiti, više neće smjeti voziti za Uber.

Električna vožnja također postaje norma u Londonu, kaže direktorica Ubera Anabel Diaz.

Uber neće plaćati nabavu električnih automobila. Američki div nema vlastita vozila i neće sam kupovati električne automobile. Uber kaže da podržava 4000 vozača koji voze za tvrtku u Nizozemskoj u procesu kupnje električnih automobila. Tvrtka pregovara o popustima od prodavača automobila. Primjerice, električni Nissan Leaf može se kupiti s popustom od 20 posto, a također će biti mogućnosti najma vozila. Zeleni Uber bit će 2 eura skuplji u startu. Mnogi ljudi žele putovati s održivim taksijem i platiti više za ekološku vožnju. Od iznosa povećanja naknade za prijevoz 1,50 euro ići će taksistu, a 50 centi je za Uber.