Jesu li električni automobili bolja opcija policiji: Detektivi u New Yorku vozit će Teslin Model Y!

Vozilo će uštedjeti 8.5000 američkih dolara na troškovima goriva tijekom sljedećih 5 godina

Dok Tesla nastavlja svoju misiju za automobilskom dominacijom, njihova su vozila sve češća ne samo na luksuznim tržištima već i kao policijska vozila. Prvi model Y službeno je debitirao kao policijski automobil u New Yorku. Konkretno, automobil je naručila policija Hastings na Hudsonu koja se nalazi u okrugu Westchester u New Yorku.

Ovo nije prvi put da je Tesla policijski automobil, Modele 3 već neko vrijeme koristi nekoliko odjela, ali ovo je prvi put da se koristi crossover Model Y. Međutim, ova električna policijska krstarica neće juriti brze motore u prometu, već će biti dio detektivskog odjela.

Što se tiče vrste modela Y koju je policijska uprava odlučila koristiti, radi se o ssrebrnom modelu Y velikog dometa koji sjedi na 19-inčnim kotačima Gemini.

Saznavši da je Model Y korišten kao policijska krstarica, moglo bi se početi pitati zašto je odabran s obzirom na to da se općenito smatra luksuznim SUV-om srednje razine. Najveći razlog zašto je ovaj automobil izabran je ušteda goriva koju predstavlja. Procjenjuje se da će Model Y tijekom prvih 5 godina koliko je u službi opravdati kupnju i odjelu uštedjeti više od 8.500 američkih dolara.