Nevjerojatan pothvat: Biciklistička staza od 6000 km povezat će istočnu i zapadnu obalu Amerike!

Više od 80 posto staze bit će odvojeno od ostalog cestovnog prometa po završetku, a dugoročni cilj joj je potpuna neovisnost od postojećih prometnica.

Organizacija koju podržava više od milijun Amerikanaca radi na povezivanju dvaju obala biciklističkom rutom koja se prelazi preko cijele zemlje nazvanom Great American Rail-Trail.

Ovaj projekt koji vodi organizacija Rails to Trails Conservancy i koji prenamjenjuje napuštene željezničke pruge u višenamjenske staze, planira se na više od 6000 km rute koja povezuje Washington D.C. s olimpijskim nacionalnim parkom Olympia u državi Washington na zapadu zemlje. Kada se završi bit će to najduža biciklistička ruta u Sjevernoj Americi, čak veća i od Great Divide Mountain Bike Route, koja je nakon produžetka 2017. godine duga 4988 km.

Više od 80 posto staze bit će odvojeno od ostalog cestovnog prometa po završetku, a dugoročni cilj joj je potpuna neovisnost od postojećih prometnica. Također se ističe dostupnost rute, jer oko 50 milijuna Amerikanaca živi na udaljenosti od oko 80 km od planirane rute.

Transkontinentalna biciklistička staza ne obećava zabavu samo za strastvene planinske bicikliste, jer bi je mogao koristiti sve veći broj Amerikanaca koji voze e-bicikle.