Velika prometna pustolovina: Pogledajte kako premjestiti i prevesti cijelu kuću u San Franciscu!

Američka agencija za nekretnine preselila je 139 godina staru kuću šest blokova dalje unutar San Francisca a račun tvrtke za selidbe iznosio je 330.000 eura

Vrijeme je za selidbu, ali ne stvari nego cijele kuće. Bila je to 139 godina stara viktorijanska kuća u ulici Franklin 807 u Sna Franciscu, koja se trebala preseliti u Fulton Street. Vlasnik kuće Tim Brown, agent za nekretnine, ustipio je svoju zemlju za novu zgradu, a kuću je preselio. On je 2013. godine kupio zgradu iz 1882. za 2.6 milijuna dolara.

Za taj su potez bila potrebna dva kamiona – jedan sprijeda i jedan straga. Brzinom od 1.6 kilometara na sat, divovski „puž“ puzao je s kućom dugom 25 metara ulicama San Francisca. Deseci radnika pripremili su kuću kako bi mogla ostati na prikolici s četiri čelične tračnice.

Zelena kuća sa svojih 445 četvornih metara stambenog prostora i šest kupaonica morala je ustupiti mjesto osmerokatnici s 48 stanova za iznajmljivanje. Svatko tko zna cijene stanarina na zapadnoj obali SAD-a zna da će 330.000 eura troškova preseljenja, ubrzo biti vraćeno.