Naknadna ugradnja parkirnih senzora: Moguće je, ali dobro procijenite što vam treba!

Opcija je kupiti nosač za tablicu sa senzorima i baterijom koja će trajati mjesecima. Cijena takvog uređaja je oko 500 kuna, a uz njega ide i LCD displej

Mnogi su novi automobili danas opremljeni senzorima, koji su velika pomoć pri parkiranju. Neki ih automobili nemaju, a na žalost standard nam ne omogućava obnavljanje voznog parka pa je na cestama i mnogo starijih automobila bez senzora. Mogu li se naknadno ugraditi? Mogu, a o vama ovisi hoće li to biti kompleksan ili jednostavan posao.

Naime, ugrađujete li ih u branike to je ozbiljan zahvat u kojem treba bušiti rupe u plastici, a nerijetko je i teško dobiti senzore u boji vašeg odbojnika. Branike, naravno, treba skidati i to je ozbiljan posao. Troškovi nerijetko idu i preko 2000 kuna ugrađujete li senzore na takav način.

Druga opcija je kupiti nosač za tablicu sa senzorima i baterijom koja će trajati mjesecima. Cijena takvog uređaja je oko 500 kuna, a uz njega ide i LCD displej. Senzori i displej su povezani bežično, a samo je potrebno povezati displej s izvorom struje u automobilu. On će vozača alarmirati zvučno i slikovno o bliskim preprekama. Također, moguće je nabaviti i nosač za tablice s ugrađenom kamerom za parkiranje.