Vozači pazite: Austrija će od ljeta znatno povećati kazne za prekršaje u prometu!

U Austriji su dijelom kopirali švicarska rješenja. Tamo se, također, oduzimaju automobili koji potom idu na aukcije...

Prema austrijskom Ministarstvu unutarnjih poslova, u nesrećama na tamošnjim cestama prošle godine je stradalo 338 ljudi. U 31,8 posto glavni uzrok nesreća bila je nepropisna brzina vožnje. U 2019. godini bilo je 416 smrtnih slučajeva na cestama. Austrijancima je to previše i odlučili su djelovati. Od ljeta kreće novi Zakon koji će dramatično postrožiti kazne. Putujete li često u/kroz Austriju, imajte na umu da ćete od lipnja biti izloženi mnogo višim kaznama, ako napravite prometni prekršaj.

Ministrica prometa Leonore Gewessler (Zeleni) najavila je najstrožu mjeru – ponavljačima teških prometnih prekršaja bit će oduzeti automobili. Odnosi se to na vozače koji će voziti mnogo brže od ograničenje brzine – 40 km/h u gradu i 50 km/h izvan grada, a i na vozače koji sudjeluju u ilegalnim utrkama. Ta mjera bi ipak trebala biti aktualna od kraja godine.

Što će biti novo od ljeta? Prometne kazne rastu, a za prebrzu vožnju platit ćete i do 5000 eura te ostati bez vozačke na šest mjeseci. Uz to idu i razgovori sa psihologom te procjena vozačeva stanja.

U Austriji su dijelom kopirali švicarska rješenja. Tamo se, također, oduzimaju automobili koji potom idu na aukcije…