Kia EV6: Novo električno vozilo i dizajnerska filozofija!

Znamo da će Hyundaijeva platforma E-GMP-a biti dostupna s jednim motorom sa stražnjim pogonom ili s dva motorima i pogonom na sve kotače

Kia EV6 dijeli E-GMP platformu s novim Hyundai Ioniqom 5. U Kiji tvrde da je ovo ujedno i prvi automobil koji se drži nove kućne dizajnerske filozofije ‘Opposites United’ – što god to značilo. U Kiji su to pokušali objasniti rečenicom:

– U središtu dizajnerske filozofije je novi vizualni identitet koji izaziva pozitivne snage i prirodnu energiju, s kontrastnim kombinacijama oštrih stilskih elemenata i skulpturalnih oblika.

Kako god tumačili ovu rečenicu vrijednu diplomskog rada prosječnog budućeg filozofa, EV6 izgleda svježe i moderno, a posebno se to odnosi s na stražnji dio vozila sa zanimljivim rješenjima stražnjih svjetala. Unutrašnjost je također inovativna s ‘plutajućom’ konzolom na kojoj je kotačić mjenjača i dugme za uključivanje vozile.

Kia još nije objavila nikakve tehničke detalje. No, znamo da će Hyundaijeva platforma E-GMP-a biti dostupna s jednim motorom sa stražnjim pogonom ili s dva motorima i pogonom na sve kotače, a može se dobiti s baterijom od 58 kW ili 72,6 kW.