Imamo novoga svjetskog rekordera: Jedan kandidat pao je 192 puta na vozačkom ispitu!

Ova igra pokušaja i pogreške, koja nikako da se završi sretno, događa se u poljskom gradu Piotrkówu Trybunalskom

Čovjeku je već pedeset godina i sedamnaest godina izlazi na vozačke ispite. Prije par dana pao je 192. puta na teorijskom dijelu vozačkog ispita.

Ova igra pokušaja i pogreške, koja nikako da završi sretno, događa se u poljskom gradu Piotrkówu Trybunalskom, koji se nalazi u blizini Lodza. Nesuđeni vozač kaže da ne odustaje jer voli automobile, a dosad je na teorijske ispite položio tisuće eura.

– Možda je vrijeme da ograničimo broj izlazaka na ispite na 20 ili 30 puta. Ako tada ne možete položiti ispit i ako ne znate prometna pravila, to na kraju može ugroziti ostale sudionike u prometu – objasnio je Stanisław Kobusiewicz, instruktor vožnje iz mjesta u kojem nesretnik polaže ispite.

Kada je prvi put polagao ispit, ovaj nesretnik imao je 33 godine. Od tada su se pravila nekoliko puta mijenjala. Trenutno se teorijski test u Poljskoj sastoji od 32 pitanja za koja se dodjeljuju bodovi: od jednog do tri. Za pozitivan rezultat je potrebno 68 bodova, a maksimum je 74.

To znači da možete pasti na teorijskom testu nakon samo tri pogrešna odgovora. Kandidat za vozača ima samo 25 minuta za sve njih. Pravila su rigorozna, ali već u prvom pokušaju prolazi 70 posto kandidata.