Subaru Outback Wilderness: Karavan koji se ne boji ni teških terenskih izazova!

Subaru je novi Outback Wilderness za 2022. godinu predstavio kao specijalizirani model za vožnju izvan ceste

Uz dodatne obloge karoserije, Subaru Outback Wilderness za 2022. godinu opremljen je novim branicima sprijeda i straga, drugačijom prednjom maskom, specifičnim LED svjetlima za maglu, i vrlo upečatljivom mat crnom naljepnica na poklopcu motora koja sprječava da vas omete odsjaj sunca. Uz to, Subaru je dodao neke visoko-kontrastne naglaske bakrenoj boji oko karoserije u područjima poput točaka sidrišta kuke za vuču i točaka vezivanja krovne šine. Tu je i novi, čvršći sustav fiksnih krovnih nosača.

Agresivniji izgled istaknut je s više od 2 centimetra podignutim ovjesom, podižući razmak od tla Outback Wildernessa na 24,1 centimetar, te setom ekskluzivnih 17-inčnih mat crnih aluminijskih naplataka s terenskim gumama Yokohama Geolandar. Prednji i stražnji amortizeri kao i opruge sada su dulji i za veći razmak od tla i za hod ovjesa.

Kao što ste mogli zamisliti, veći razmak od tla poboljšava off-road statistiku Outback-a, pa prilazni kut ide od 18,6 do 20 stupnjeva.

Subaru će standardno ponuditi novi 2022 Outback Wilderness s 2,4-litrenim bokser motorom s turbopunjačem, proizvodeći 260 KS i 375 Nm okretnog momenta, uparen s Lineartronic CVT mjenjačem i pogonom na sve kotače te Active Torque Vectoringom i nadograđenim ‘X-Mode-om’. O dolazsku u Europu zasad se ništa ne zna – Amerika je primarno tržište.