Novi SUV: Hummer se vraća s električnim motorima i ‘rakovim hodom’!

SUV i pick-up dobit će takozvani Crab Mode, u kojem se četiri kotača zajedno okreću ulijevo ili udesno i omogućuju automobilu dijagonalnu vožnju

Novi električni Hummer prvi je put prikazan kao pick-up, a sad je vrijeme i za SUV. Ovo terensko vozilo dobilo je ekstremni oblik upravljanja na sva četiri kotača, što mu omogućuje bočnu vožnju, a zatim da se kreće poput raka.

GM je zaustavio proizvodnju originalnog Hummera 2010. godine zbog visoke potrošnje goriva i niske prodaje. Zato se Hummer vraća s potpuno novim pogonom koji je sada potpuno električan te ima dva ili tri elektromotora, ovisno o verziji. Prema najavi, SUV će imati dvije ocije motora, od 600 ili čak više od 800 KS, kao i domet veći od 483 kilometara.

Dva Hummera rade se na GM-ovoj platformi Ultium koja podržava punjenje od 800 V. To bi trebalo omogućiti brz kapacitet punjenja od 350 kW. Međutim, sa SUV-om Hummer EV ta je snaga ograničena na 300 kW.

SUV i pick-up dobit će takozvani Crab Mode, u kojem se četiri kotača zajedno okreću ulijevo ili udesno i omogućuju automobilu dijagonalnu vožnju. Hummeri također dobivaju Extract Mode, gdje je zračni ovjes povećan za 14,9 centimetara pa automobil može voziti po teškim terenima. Automobili će dobiti i podršku za poluautonomnu vožnju, gdje vozač ne mora držati ruke na upravljaču. Ova funkcija, koju GM naziva Super Cruise, sada također može samostalno mijenjati trake.

The GMC HUMMER EV SUV completes the HUMMER EV family and features a 126.7-inch wheelbase for tight proportions and a maneuverable body, providing remarkable on- and off-road capability.

 

Proizvođač GMC, podružnica GM-a, još ne spominje precizne dimenzije SUV-a. Otkriva se samo da je međuosovinski razmak 3,21 metar i da automobil ima zaokretni krug od 10,8 metara. Bez poreza, cijena u Europi bi trebala iznositi nešto manje od 70.000 eura. Sljedeće godine pick-up verzija bit će na tržištu dok će SUV uslijediti godinu dana kasnije.