Zoom zombiji: Popularne aplikacije za video sastanke pretvaraju nas u lošije vozače?!

Istraživanje je pokazalo da je 54% ispitanika reklo da ima problema s koncentracijom u vožnji nakon dužih video razgovora koje su obavljali prije sjedanja za upravljač

Prema istraživanju i analizi navika vozača koju je provela tvrtka Root Insurance, povećana uporaba zaslona usred pandemije pretvorila je neke vozače u Zoom zombije na cesti. Istraživanje je pokazalo da je 54% ispitanika reklo da ima problema s koncentracijom u vožnji nakon dužih video razgovora koje su obavljali prije sjedanja za upravljač. Dakle, nakon podužih internetskih sastanaka i gledanja u ekran, malo odmorite pa tek onda vozite.

Tvrtka je također analizirala navike na temelju značajke test-vožnje pomoću aplikacije Root, koja mjeri podatke poput kočenja i skretanja, a zatim dodjeljuje rezultat vozaču. Root kaže da se ta ocjena koristi za određivanje stope osiguranja njihovih kupaca.

Analiza prijeđenih 9.5 milijardi kilometara pokazala je da je prosječni američki vozač prošle godine koristio u prosjeku telefon jednom na prijeđenih 8.8 kilometara. Istraživanje je provedeno između 12. i 17. ožujka ove godine, uključujući 1819 odraslih američkih vozača starijih od 18 godina.