Ima li putnika u avionu: Najduži let na svijetu gotovo je prazan!

Fotografije objavljene na Twitteru pokazuju sablasno praznu kabinu u avionu koji je imao samo 11 putnika na 161 sjedištu

Više nije tajna da je pandemija koronavirusa znatno smanjila broj putnika na komercijalnim letovima. Negdje se stvari počinju vraćati u normalu, a negdje kao da smo na početku… Na jednom letu Singapore Airlinesa prema New Yorku novo normalno još jedanput je pokazalo svoje lice.

Najduži let na svijetu, tijekom kojeg avion ostaje u zraku otprilike 18 sati i leti preko 15.288 km, poletio je početkom ovog tjedna sa samo 11 putnika.

Fotografije objavljene na Twitteru pokazuju sablasno praznu kabinu u avionu koji je imao samo 11 putnika na 161 sjedištu. A350-900ULR koji leti na liniji između Singapura i aerodroma JFK u New Yorku nudi 67 sjedala u poslovnoj klasi i 94 u premium ekonomskoj.

Da ironija bude potpuna, let SQ24 imao je više članova posade nego putnika, jer je zrakoplov poletio s devet članova kabinske posade i četiri pilota. Dakle, ima li smisla da najduži let na svijetu nastavi letjeti gotovo prazan? To je teško reći, ali sve se svodi na to koliko se tereta prevozi ispod putničke kabine.

Teret i dalje treba prevoziti iz Singapura u SAD i obrnuto, a avioni su očito najbrža metoda. Ne trebamo niti spominjati da su avioni ovih dana pronašli i drugu svrhu, jer se itekako mogu koristiti za transport cjepiva. Za sada nitko sa sigurnošću ne zna je li let s 11 putnika zapravo bio natovaren nekim važnim teretom.