Simpatična prerada: Hyundai je odlučio svom prvom Ponyju dati novi motor i redizajnirati ga!

Ako želite Pony EV u svojoj garaži, to ipak neće biti moguće, jer je ovo vozilo zapravo samo jednokratni koncept koji treba impresionirati posjetitelje nove izložbe tvrtke

Kako bi ukazao na svoje prvo masovno proizvedeno vozilo, Hyundai je prikazao interpretaciju Ponyja kao EV koncepta na izložbi dizajna Hyundai Motorstudio Busan pod nazivom Reflections in Motion. Slike u nastavku objavio je jedan od njegovih dizajnera, Yang Gu-rum, na Instagramu.

Iako biste mogli pomisliti da je ovo samo vozilo inspirirano Ponyjem poput Hyundaija 45 Concept, ovo je stvarni kompaktni automobil prve generacije iz 1975. godine, koji je rastavljen i rekonstruiran kako bi mu dodali moderne detalje i EV pogon. I da, ako se pitate, Hyundai Ioniq 5 je serijska verzija koncepta 45. Što se tiče Pony EV koncepta, njegov električni pogonski sklop nije preciziran, ali dizajnerski, očito ima moderno osvjetljenje, sprijeda i straga. Prednja svjetla su okrugla, dok su stražnja pola kvadrata, baš kao što vidite na Ioniqu 5.

Vanjski retrovizori montirani na blatobran Pony EV koncepta ustvari su kamere, dok se ploča s instrumentima vraća na stil iz 70-ih. Ipak, u cjelini, mislimo da reinterpretacija i zadržavanje izvornog oblika dodaje lijep završni dodir.

Ako želite Pony EV u svojoj garaži, to ipak neće biti moguće, jer je ovo vozilo zapravo samo jednokratni koncept koji treba impresionirati posjetitelje nove izložbe tvrtke. Koncept je izložen u Hyundai Motorstudiou smještenom u drugom po veličini korejskom, primorskom gradu Busanu. Bit će tamo do 27. lipnja 2021., pridružiti će se i drugim umjetničkim djelima u kontekstu Hyundaijeve vizije Napredak za čovječanstvo.