Impresioniran viđenim: Predsjednik FIA-e Jean Todt posjetio je Rimac Automobile!

Jean Todt i Mate Rimac posljednji su se put susreli tijekom e-Prixa u Buenos Airesu u siječnju 2015. godine

Tijekom WRC vikenda u Hrvatskoj, Jean Todt, predsjednik FIA-e, posjetio je Rimac Automobile i susreo se s Matom Rimcem, osnivačem i izvršnim direktorom tvrtke za električne hiperautomobile i tehnologiju.

Jean Todt i Mate Rimac posljednji su se put susreli tijekom e-Prixa u Buenos Airesu u siječnju 2015. godine, kada su imali priliku voziti Rimac Concept_One, prvi svjetski potpuno električni hiperautomobil i prvi automobil Formule E sezone Race Director. Danas, šest godina kasnije susreli su se u sjedištu Rimac Automobila i kratko provozali u prototipu druge generacije Rimčevog hiperautomobila, C_Two, čija bi proizvodnja trebala započeti za nekoliko mjeseci.

Nakon susreta s Rimcem Jean Todt je izjavio da ga impresioniraju ljudi poput Mate.

– Tijekom posjeta vidio sam entuzijazam osnivača i viziju koju je imao kad je započeo deset godina unazad program električnog hiperautomobila. Odveo me na malu vožnju kompleksom i bio sam fasciniran ubrzanjem automobila, te vidim puno potencijala – poručio je Jean Todt. 

Rimac Automobile je 2009. godine osnovao tada 21-godišnji Mate Rimac, oborivši svoj prvi Guinnessov svjetski rekord s električnim automobilom izgrađenim u garaži. Danas su Rimac Automobili tvrtka s 1000 zaposlenika koja dizajnira, razvija i proizvodi ključne sustave elektrifikacije za mnoge svjetske automobilske kompanije, a istovremeno podiže ljestvicu u izvedbi električnih vozila vlastitim električnim hiper automobilima. Za samo 10 godina Rimac Automobili su se iz garaže razvili u globalnu kompaniju a ove će godine predstaviti svoju drugu generaciju električnih hiper automobila, istovremeno proizodeći tehnološke komponente za najveće svjetske kompanije, kao što su Porsche, Hyundai, Aston Martin, Pininfarina, Koenigsegg i drugi.

Nakon posjeta Rimcu, Jean Todt je u pratnji predsjednika Hrvatskog auto i karting saveza, Davorina Štetnera posjetio servisni park Croatia Rallyja na Zagrebačkom velesajmu a sutra će sudjelovati na ceremoniji proglašenja pobjednika.