Šala koju nisu svi shvatili: Američka agencija za vrijednosnice istražuje Volkswagen zbog Voltswagena!

Volkswagen je priznao pokušaj šale, burzovni mešetari su se primirili, ali mnogo je transakcija provedeno

Volkswagenu je krenulo s električnim automobilima, ID.3 je popularan u Europi, a očekuje se da će njegovom utabanom stazom nastaviti i SUV ID.4 te da će uspješno krenuti i na drugim velikim tržištima. No, u Volkswagenu si iz čistog mazohizma povremeno vole pucati u nogu, a ovaj put razlog je njemački smisao za humor, koji je kao i švicarsko more – nepostojeći.

Sjećate se da je iz Volkswagena prije prvog travnja stigla vijest o tome da će u Americi preimenovati sve svoje električne modele u Voltswagen. Gledajući kao djeca seriju Klinika Swartzwald i avanture prof. dr. Klausa Brinkmanna prostom dedukcijom došli smo do zaključka da se radi o još jednom pokušaju njemačkih pošalica. Nismo zagrizli udicu i nismo objavili tu vijest. Mnogi, međutim, jesu, a iz Volkswagena nisu stizali demantiji. Reagirale su i američke burze rastom cijena dionica, a tu sad dolazimo do problema – na temelju lažne vijesti.

Volkswagen je priznao pokušaj šale, burzovni mešetari su se primirili, ali mnogo je transakcija provedeno i sad je Američka agencija za vrijednosnice objavila da istražuje Volkswagen, odnosno Voltswagen, oprostite Volkswagen. Kazna bi mogla biti masna…