Britanci misle da je najgori manevar u vožnji bočno parkiranje, a vi?

Četvrtina vozača koji nisu uspjeli parkirati svoj automobil pozvali su druge vozače da sjednu za upravljač i pomognu im

Netko se boji voziti noću, netko se boji uskih uličica, nekome smeta snijeg, a netko se boji voziti na gradskim ulicama, koje znaju izazvati strah i paniku kod nekih vozača. Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji na 2000 vozača pokazalo je da se njima najteže nositi s bočnim parkiranjem. Oni čak tvrde da im je jednostavnije odvesti se sto metara dalje i pješačiti nego parkirati vozilo bočno blizu odredišta. Pogotovo ako je to mjesto usko. 

Parkirati unazad i voziti unazad na izlasku s parkinga ili iz dvorišta,  slijede nakon toga kao najveće fobije britanskih vozača. 

– Nije iznenađenje da vozačima najviše smeta bočno parkiranje. Ne čudi niti što dvostruko više vozača ističe tu vrstu parkiranja kao problem nego sljedeće na njihovoj listi, parkiranje unatrag – rekao je David Carter, zaposlenik Accident Advice Helplinea, organizacije koja je provela istraživanje. 

Molim Vas, ovdje bočno parkirajte vozilo – te riječi najviše mrze čuti mladi Britanci koji polažu vozački ispit. 

Četvrtina vozača koji nisu uspjeli parkirati svoj automobil pozvali su druge vozače da sjednu za upravljač i pomognu im, a 15 posto vozača je reklo da paralelno parkiranje kod njih izaziva tjeskobu. Imate li i vi problema s bočnim parkiranjem prilažemo vam i video koji sve objašnjava.