Zastrašujuće autonomno vozilo: Izraelski novi vojni robot opremljen je strojnicom i ima opciju samouništenja!

Američka vojska već je objavila da planira do 2028. godine upotrijebiti nove softverske i hardverske komponente, koje omogućuju strojno učenje bojnim robotima

Izrael je predstavio novo robotizrano vozilo. Jaguar je automatizirani stroj opremljen 7,62-milimetarskim strojnicama te ga predstavljaju kao zamjenu za živu silu. On koristi brojne tehnologije za obavljanje svojih operacija, poput kamera visoke razlučivosti, odašiljača, moćnih farova i sustava na daljinsko upravljanje. Koristeći ovu tehnologiju, može se kretati do određenog područja i čak uočavati prepreke na putu koristeći napredni sustav vožnje.

Međutim, obično zahtijeva od ljudskog operatera da mu zapovijedi da puca iz mitraljeza ili da se samouništi ako je ugrožen.  Robotizirano vozilo također ima mogućnost autonomne vatre u određenim scenarijima, na primjer kada je prisiljeno uzvratiti. Može se samostalno i uništiti u određenim slučajevima.

Američka vojska već je objavila da planira do 2028. godine upotrijebiti nove softverske i hardverske komponente, koje omogućuju strojno učenje, a to će robotima ubojicama osigurati autonomiju i omogućiti donošenje odluka na bojnom polju. Film Terminator smo svi gledali, zar ne? Ili barem neki od njegovih nastavaka?