Velike promjene u Parizu: U gotovo cijelom gradu vozit će se 30 km/h!

Od rujna, samo će Périphérique - glavna obilazna cesta koja okružuje Pariz - te glavni bulevari omogućiti veće brzine i to 70 km/h

Pariz će nametnuti ograničenje brzine od 30 km/h na gotovo svim ulicama do kraja kolovoza u pokušaju da smanji nesreće i zagađenje bukom, dok će grad prilagoditi za borbu protiv klimatskih promjena, kažu gradski dužnosnici. Gradonačelnica Anne Hidalgo, socijalistkinja koja se kandidira za predsjednicu sljedeće godine, obvezala se smanjiti količinu javnog prostora posvećenog automobilima u jednom od najgušćih europskih gradova. Oko 60 posto ulica glavnog grada već ima ograničenja od 30 km/h, a otkako je Hidalgo stupila na dužnost 2016. godine, mnog prometnice smanjene su na jednu traku ili su zatovrene i pretvorene u pješačke staze. Mnogi su predgrađa slijedila taj primjer, namećući vlastita ograničenja od 30 km h u stambenim zonama.

Od rujna, samo će Périphérique – glavna obilazna cesta koja okružuje Pariz – te glavni bulevari omogućiti veće brzine i to 70 km/h.

Ovaj potez dolazi dok Hidalgo napreduje s planovima za uklanjanje 60.000 od približno 140.000 gradskih parkirnih mjesta.