Vremenske neprilike i promet: Zašto nije dobro parkirati ispod nadvožnjaka tijekom oluje?!

Na prvoj fotografiji s manje prometa već se vidi sudar nekoliko automobila, a na drugoj, snimljenoj par minuta kasnije, povećao se broj vozila koja su imala kontakt

Oblaci se crne, počinje tuča, a vaš strah za upravljačem vozila raste. Novi lim još otplaćujete, ostalo je četrdesetak rata, pokušavate ga spasiti pod svaku cijenu i prvo što vam pada na pamet je parkirati se ispod nadvožnjaka. Vi ste riješili problem, a drugi neka se snađu. Jedan primjer iz Des Moinesa u američkoj Iowi pokazuje da je to loša i opasna odluka.

Naime, američki National Weather Service objavio je dvije fotografije nadvožnjaka na autocesti i na svakoj od njih su, ako bolje pogledate, razlozi zašto ne biste smjeli parkirati ispod nadvožnjaka. Na prvoj fotografiji s manje prometa već se vidi sudar nekoliko automobila, a na drugoj, snimljenoj par minuta kasnije, povećao se broj vozila koja su imala kontakt. Nije bilo težih posljedica, ali zaustaviti vozilo na autocesti nije pametna ideja jer sve na kraju može završtiti nesrećeom s teškim posljedicama. Ako vas uhvati oluja, uključite sva četiri pokazivača smjera i smanjite brzinu. Ako imate mogućnost zaustavite se na ugibalištu, odmorištu ili parkiralištu te pričekajte da oluja prođe.

Ne blokirajte promet i ne dovodite sebe i druge u opasnost…

Još bolje, pratite vremensku prognozu i ako su najavljena olujna nevremena, ne idite na put, odnosno odgodite ga.