Raritet: Mitsuokin Buddy baziran je na Toyoti RAV4 i jedan je od najčudnijih automobila u Japanu!

U Japanu je prva serija od 200 primjeraka rasprodana u samo četiri dana

Jedan od najbizarnijih automobila lansiran prošle godine bio Mitsuoka Buddy, SUV baziran na Toyoti RAV4. Stvarajući Buddyja, japanski tuner Mitsuoka je inspiraciju uzeo iz američkih SUV-ova iz prošlosti. Primjerice, prednja strana podsjeća na Chevrolet Tahoe otprije tridesetak godina, zbog prisutnosti velike kromirane rešetke i četvrtastih farova. SUV se također isporučuje s jedinstvenim prednjim panelima i kotačima retro izgleda.

Bizarne preinake nastavljaju se straga, gdje ćete pronaći nova stražnja vrata, kromirani odbojnik i prepoznatljiva stražnja svjetla. S obzirom na to da se Buddy temelji na Toyoti RAV4, ne bi trebalo čuditi da je interijer vrlo poznat. Armaturna ploča, instrument tabla, središnja konzola nisu promijenjeni, ali promijenjena je koža sjedala.

U Japanu je prva serija od 200 primjeraka rasprodana u samo četiri dana, a kupci su imali mogućnost naručivanja 2,0-litrenog benzinskog motora snage 168 KS ili 2,5-litrenog hibridnog pogonskog sklopa sa 175 KS. Cijene su u prosjeku bile veće za oko 20.000 dolara u odnosu na Toyotinu izvedbu pa vi sami procijenite isplati li se to. Drugi ciklus proizvodnje počinje 2023. godine, a vidjet ćemo koliko primjeraka će biti u prodaji.

Ako nas pitate, netko bi trebao odgovarati za dizajnerski zločin učinjen Toyoti RAV4…