Problemi za električni Chevrolet: Vozačima je zabranjeno zaustavljanje i na otvorenom parkingu!

Kako bi se smanjila vjerojatnost požara, od vlasnika električnih Chevroleta traži se da baterije ne pune više od 90% i da baterija ne pada na manje od 30% kapaciteta

General Motors je na velikim mukama jer mora opozvati sve električne modele Bolt, a to će ga koštati 1.8 milijardi dolara. Zbog toga će cijeli profit na modelu biti izbrisan.

U Sjevernoj Americi Chevrolet će povući sve svoje električne modele Bolt (njih 60.000) proizvedene između 2017 i 2019. godine. Na nekoliko Boltova izbili su požari na baterijama prije nego što su General Motors i Chevrolet shavatili da imaju ozbiljan problem.

Boltova baterija ima kapacitet od 66 kWh, a troškovi opoziva su povezani s pronalaženjem i razvojem rješenja, otvaranjem baterije i zamjenom neispravnih modula baterije te ponovnim sastavljanjem.

Nedavno je korisnik Reddita u/scarls13 preko portala Teslarati objavio fotografiju zabrane parkiranja električnih vozila Chevrolet Bolt na vanjskom parkiralištu u San Franciscu. Čini se da su strah od požara prepoznali i vlasnici parkirališta.

Zamjena više od 9 GWh baterijskih modula zahtijeva vrijeme, ali prvo LG Energy Solution tvrtke LG Chem mora pronaći i ukloniti uzrok kvara te početi proizvoditi nove baterije.

Kako bi se smanjila vjerojatnost požara, od vlasnika električnih Chevroleta traži se da baterije ne pune više od 90% (SOC) ili da ne prazne ispod približno 170 km preostalog dometa (što je blizu 30%) i vozila treba držati vani.