Kako očistiti prljava sjedala automobila: Odgovori se kriju u vašem kućanstvu!

Nanesite pjenu za brijanje na dio sjedala koja su prljava ili masna, pričekajte minutu i potom cijelu površinu prebrišite suhom krpicom

Sjedala u automobilima rade od iznimno čvrstih tkanina koje mogu izdržati velika opterećenja. No, na masnu hranu ili čokoladu osjetljiva su i mrlje će ostati. Kako ih ukloniti? Osim specijaliziranih sredstava koje možete kupiti u trgovinama, odgovor bi mogao biti i u domaćinstvu, odnosno u vašem kućanstvu.

Protiv mrlja na sjedalima možete se boriti pjenom za brijanje, vodom u koju ćete dodati malo octa ili, ako ne volite miris octa, malo limuna.

Nanesite pjenu za brijanje na dio sjedala koja su prljava ili masna, pričekajte minutu i potom cijelu površinu dobro prebrišite suhom krpicom.

Koristite li ocat, dodajte ga malo u posudu s toplom vodom. Možete dodati i malo tekućeg deterdženta za pranje suđa. Lagano namočite prljavi dio sjedala, pa nekoliko minuta kasnije prijeđite krpicom koju ste namočili samo u čistoj vodi, a potom, opet nekoliko minuta kasnije, prebrišite sve suhom krpicom. Isto vrijedi i za limunov sok, koji možete upotrijebiti umjesto octa.

Ne uspiju li vam ove kućne čarolije riješiti problem, ipak ćete morati kupiti specijalzirano sredstvo ili odvesti automobil na profesionalno čišćenje.