Rekorder: Američka vlada jedan će SUV platiti 3,6 milijuna dolara!

Kada je riječ o oklopljnim vozilima, američke vlasti nisu škrte s novcem

GM će u sljedeće dvije godine izgraditi 10 Suburbana po narudžbi u sklopu razvojnog ugovora vrijednog 36,4 milijuna dolara. Terenci će se proizvoditi za Diplomatsku sigurnosnu službu (DSS).

Ako vam 3,64 milijuna dolara po  Suburbanu zvuči malo previše, GM Defense kaže da ovi SUV-ovi zahtijevaju novu i jedinstvenu šasiju na karoseriji koja je posebno dizajnirana da podrži povećane zahtjeve državnih vozila za većom nosivosti i većom težinom vozila. Naravno, svi će biti oklopljeni i nosit će naoružanje.

– Oduševljeni smo razvojem potpuno integriranog, namjenski izrađenog HD Suburbana u partnerstvu s američkim State Departmentom – rekao je Steve duMont, predsjednik GM Defensea.

Nakon dovršetka prvih deset primjeraka odjel očekuje da će uslijediti još jedan ugovor prema kojem će proizvesti otprilike 200 HD Suburbana godišnje tijekom devet godina, počevši od svibnja 2023. godine.

Iako GM Defense nije jasno razjasnio način pogona, Bidenova administracija je rekla da se ulaže u elektrifikaciju savezne flote. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li to uključivati i ova vozila jer GM Defense je razvio i električna te vodikova vozila.