Odlična vijest za fanove britanskog glazbenika: Izlazi Bowiejev izgubljeni album Toy!

Za 2023. godinu najavljen je i izlazak reizdanja Bowijevih albuma Heathen, Reality2, The Next Day i ★ (Blackstar)

Pet godina nakon smrti velikog glazbenika Davida Bowieja, izlazi njegov izgubljeni album Toy, na veliku radost mnogih obožavatelja. Iako je album procurio na internet prije deset godina, sada će postati dijelom box-set kolekcije Era Five.

– Ovisi gdje ste na planetu, ako je 29. rujna, mogli biste na radio valovima čuti You’ve Got A Habit Of Leaving s nadolazećeg albuma Toy, objavljeno je na službenom Twitter profilu ovog glazbenika.

Album Toy, trebao je biti objavljen 1999. kao nastavak albuma Hours no došlo je do razmirica između Bowieja i njegove tadašnje diskografske kuće Virgin. Potom je 2011. album procurio na internet, a sada će, desetljeće kasnije, biti napokon i službeno objavljen. Sadržavat će ponovno snimljene i poboljšane verzije ranijih pjesama koje datiraju iz 1964. godine i albuma Earl On te tri nove pjesme.

Vijest o objavi albuma dolazi nakon što su se pjevačevi nasljednici dogovorili s Warner Music Groupom da će ta velika kompanija nadgledati sav Bowijev opus te objavljene albume. Warner je otprije držao sva prava na Bowiejevu glazbu koju je objavio od 1968. do 1999. Novi ugovor sada daje Warmer Musicu prava na sve glazbene materijale od 2000. do 2016., godine njegove smrti.

Za 2023. godinu najavljen je izlazak reizdanja Bowiejevih albuma Heathen, Reality2, The Next Day i ★ (Blackstar), koje je prvotno objavio Sony Music.