Veliki opoziv: U servise će čak 460.000 automobila švedskog proizvođača Volva!

Kvar u Volvu usporediv je s problemima koje su zračni jastuci japanske tvrtke Takata imali ranije

Proizvođač automobila Volvo povlači 460.000 automobila diljem svijeta zbog kvara zračnih jastuka. Mehanizam napuhavanja zračnih jastuka može se pokvariti ako je izložen vlazi i visokim temperaturama. To bi moglo uzrokovati pukotine, izvijestio je švedski proizvođač automobila američku vladinu agenciju National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), a zbog tih pukotina zračni jastuk neće raditi.

Proizvođač automobila stoga povlači dva modela automobila u servise. Riječ je o sedanima S60 i S80 koje je tvrtka proizvodila u razdoblju od svibnja 2000. do ožujka 2009. godine. Više od polovice opoziva odnosi se na automobile prodane u Sjedinjenim Državama.

U objašnjenju za NHTSA, Volvo javlja da postoji barem jedan poznati slučaj u kojem je kvar doveo do smrtonosne prometne nesreće. Kvar u Volvu usporediv je s problemima koje su zračni jastuci japanske tvrtke Takata imali ranije. Ta je tvrtka morala zamijeniti 100 milijuna zračnih jastuka u cijelom svijetu. Mnogi od tih zračnih jastuka još nisu zamijenjeni…