Vraća se Lancia Delta: Spominju se električni pogon i veliki domet!

Spominju se baterije s čvrstim elektrolitima i domet od 700 kilometara, odnosno nova Stellantisova platforma

Lancia Delta zarobila je srca ljubitelja automobila kao rijetko koji automobil. Veze s relijem su jasne, a sportska verzija produkcijskog modela, HF Integrale, i danas izgleda spektakularno.

Uslijedila je 1993. druga generacija te 2008. treća generacija, koja je s legendarnom prvom imala dodirne točke samo u imenu i prezimenu. Bio je to neki stilski kompakt, solidnih performansi, koji je pokraj grube prve generacije izgledao kao prvak opere u srazu s punk pjevačem.

No premda još ne zna što s njim, ime Delte je veliki kapital za Lanciju i sad se najavljuje povratak. Luca Napolitano, novi izvršni direktor Lancije, nedavno je dao intervju Corriere della Sera, potvrđujući da će Delta biti vraćena 2025. godine i to kao električni automobil. Spominju se baterije s čvrstim elektrolitima i domet od 700 kilometara, odnosno nova Stellantisova platforma. No, prije toga će Lancia predstaviti nasljednika Ypsilona, koji je već sada stariji od deset godina, i to kao posljednji model s benzinskim motorom.