Putujte besplatno: Europska komisija poklanja 60.000 željezničkih karata mladima!

Prema podacima EU, mobilne putne propusnice vrijede godinu dana
Čak 60.000 mladih Europljana u dobi od 18 do 20 godina trebalo bi istraživati ​​svoj kontinent besplatnom propusnicom Interrail. Odnosno prijevoz željznicom bi će omogućen kroz sve države Europske unije. Rok za prijavu je počeo.
Putovanje je ponovno moguće u mnogim europskim zemljama. A za neke mlade ljude, Europska unija želi stvoriti priliku za upoznavanje kontinenta željeznicom: U sklopu programa putovanja DiscoverEU, Europska komisija dodjeljuje karte za vlak mladim Europljanima. U prodaji je oko 60.000 karata. Zainteresirani u dobi od 18 do 20 godina mogu se prijaviti za ulaznicu na dva tjedna (kliknite ovdje za poveznicu). Rok za prijave ističe 26. listopada u 12 sati.
Između ožujka 2022. i veljače 2023. odabrani mogu potom putovati vlakom kroz Europu najviše 30 dana – koliko god žele i gdje žele. Oni koji vole putovati, smještaj i hranu moraju sami platiti. Prema podacima EU, mobilne putne propusnice vrijede godinu dana. Inicijativa DiscoverEU započela je 2018. godine. Prema podacima Europske komisije, oko 350.000 ljudi prijavilo se tada za ukupno 70.000 dostupnih ulaznica. Dvije trećine sudionika izjavilo je da prvi put putuje vlakom u inozemstvo.