Subaru za više od 300 tisuća eura: Kad ni sami ne znate da u garaži imate bogatstvo!

Pravi identitet i vrijednost automobila otkriveni su tek kad je vlasnik pokušao prodati vozilo i dao ga na procjenu stručnjacima

Svi smo, manje-više, svjesno onoga što imamo u garažama. U prosjeku je to starije od deset godina i za par godina će imati vrijednost sadržaja vrećice koju nosimo iz trgovine mješovitom robom. Bilo bi lijepo da je drukčije, ali život je rijetko bajka, a često drama s humornom elementima, što i nije tako loše. Uglavnom, jedan čovjek u Australiji rođen je pod sretnom zvijezdom. Odlučio je prodatiti stari prašnjavi Subaru, koji je već tri puta mijenjao vlasnika. Nadao se da će dobiti oko 17, 18 tisuća australskih dolara. No stari automobil, koji je godinama skupljao prašinu, prodan je za 490.000 dolara (313.000 eura) nakon što su stručnjaci otkrili da se radi o jednom od vozila kojim su na Svjetskom reli prvenstvu 1994. godine upravljali Colina McRae i Carlos Sainz.

Pravi identitet i vrijednost automobila otkriveni su tek kad je vlasnik pokušao prodati vozilo i dao ga na procjenu stručnjacima. Oni su brzo ustanovili pravu vrijednost Subarua.

Automobil nije u genijalnom stanju, ali je još opremljen originalnim dvolitrenim ​​bokser motorom s turbopunjačem i šestbrzinskim ručnim mjenjačem. Automobil također ima originalnu plavu boju.

Impreza je prodana neimenovanom kolekcionaru na aukciji.