Problemi s autonomnom vožnjom: Teslin softver povučen je nakon samo jednog sata!

Teslini automobili s najnovijim softverom 10.3 u više su navrata davala upozorenja o opasnosti ispred vozila kad nije bilo neposredne opasnosti

Tesla je u nedjelju poništila najnoviju verziju svog beta softvera Full Self-Driving (FSD), manje od jednog dana nakon objavljivanja, nakon što su se korisnici žalili na lažna upozorenja o sudaru i druge probleme

Ovaj neuspjeh dolazi jer je Tesla pod povećanim nadzorom američkog regulatora u pogledu sigurnosti svoje tehnologije poluautonomne vožnje, koju naziva FSD.

– Vidimo neke probleme s novim softverom 10.3, pa se privremeno vraćamo na 10.2 – rekao je izvršni direktor Elon Musk u objavi na Twitteru.

Teslini automobili s najnovijim softverom 10.3 u više su navrata davala upozorenja o opasnosti ispred vozila kad nije bilo neposredne opasnosti dok su neka vozila automatski kočila bez razloga, rekli su korisnici na objavama na društvenim mrežama. Neki korisnici rekli su da su čak potpuno izgubili FSD beta softver nakon što su imali problema s posljednjom iteracijom.

Nacionalna uprava za sigurnost u prometu na autocestama SAD-a (NHTSA) u kolovozu je otvorila službenu sigurnosnu istragu Teslinog sustava autopilota kod 765.000 američkih vozila nakon niza nesreća u kojima su sudjelovali Teslini modeli i vozila hitne pomoći.