Povratak u prošlost: Zbog nedostatka čipova BMW proizvodi vozila bez touchscreena!

Pogođeni kupci morat će potpisati obrazac koji potvrđuje promjenu u specifikacijama kod svog lokalnog zastupnika BMW-a

Mnogi od nas danas ne mogu zamisliti život bez čeprkanja prstićima po velikim ekranima u vozilima, ali neko vrijeme morat će se pomiriti sa životom bez te funkcionanosti, barem kada je BMW u pitanju. U izjavi portalu Edmunds BMW je potvrdio da zbog nedostatka čipova mijenja planove:

– Ova mjera rezultat je problema u opskrbnom lancu cijele industrije koji utječu na proizvodnju automobila diljem svijeta i uzrokuju ograničenja dostupnosti nekih značajki ili opcija.

Pogođeni kupci morat će potpisati obrazac koji potvrđuje promjenu u specifikacijama kod svog lokalnog zastupnika BMW-a. Vozila bez zaslona osjetljivog na dodir također će trebati ažuriranje softvera prije nego što ih predaju kupcima.

Zbog svega, infotainmentom će se moći upravljati preko iDrive Controllera (ako nas pitate i dalje mnogo elegantniji i sigurniji način) i glasovnim porukama. Od funkcija, neće biti dostupna samo napredna opcija parkiranja. BMW kupcima velikodušno poklanja bon od 500 dolara – možda da si kupe mobitel ili tablet s touchscreenom…

Modeli koji će ići bez touchscreen opcije su serija 3, serija 4 CC, serija 4 Gran Coupe te X5, X6 i X7.