Sa zagrebačkih cesta: Vozač drži madrac lijevom rukom, a suvozač desnom!

Vozač i suvozač sigurno su fanovi animiranih filmova A je to!

Srijeda 3. studenog bila je jedan od onih dana za što brži zaborav. U Zagrebu je popodne padala dosadna kiša, koja je uz manje pauze škropila ulice tijekom cijele noći. U nas je sve teže vidjeti neuobičajene scene na cestama, vozači su se disciplinirali – osim pokojeg uličnog trkača vrele krvi i hladnih kočnica, ali jučer je očigledno bio dan za kršenje ovog nepisanog pravila.

Na povratku s posla, u Sarajevskoj ulici, u smjeru Mosta mladosti naletjeli smo na Kiju Ceed koja je na krovu imala ni manje, ni više – madrac. I to u punoj veličini, onaj za bračni krevet. Bio je malo širi od vozila, a još zanimljiviji je bio način prijevoza, vozač ga je držao lijevom rukom, a suvozač desnom… Kija je jurila nekih dvadesetak kilometara na sat s četiri uključena pokazivača smjera. Znači li to da je jedan držao upravljač, a drugi mijenjao brzine (ako KIA ima ručni mjenjač)?

Vozač i suvozač sigurno su fanovi animiranih filmova A je to!, a uz određene simpatije prema ovom činu, ipak moramo zaključiti da prijevoz madraca, namještaja i bijele tehnike prepustite dostavljačima ili da nabavite prikladno dostavno vozilo u koje će stati vaš teret i biti pravilno osiguran, da, dok vozite, ne poskakuje kao u disko klubu. Cijena nije previsoka, a opasnosti u prometu nema… Ne radite ovo!