Pedeset godina M odjela: BMW slavi vraćanjem starog logotipa!

Plava predstavlja BMW, crvena simbolizira utrkivanje, a ljubičasta vezu između ta dva koncepta

BMW Motorsport će 24. svibnja proslaviti 50 godina rada, natjecateljskih bolida i cestovnih automobila visokih performansi, koji danas nose oznaku M. Povodom te obljetnice kupci M modela ili vozila s M Sport paketom imat će mogućnost izbora retro logotipa koji će uključivati ​​originalnu plavu, crvenu i ljubičastu paletu boja.

BMW će početi primati narudžbe za vozila s ovom oznakom u siječnju 2022. Plava predstavlja BMW, crvena simbolizira utrkivanje, a ljubičasta vezu između ta dva koncepta.

BMW Motorsport GmbH postao je BMW M GmbH 1993. godine. Ponuda retro amblema neće biti jedini BMW-ov način da proslavi obljetnicu. Neki M modeli bit će dostupni u starim bojama kao što su Dakar Yellow, Fire Orange, Daytona Violet, Macao Blue, Imola Red i Frozen Marina Bay Blue.

Sljedeće godine dolaze nova M vozila. M3 Touring će prvi put nakon nekoliko godina na ceste krenuti kao karavan visokih performansi.  Uz M4 dolazi radikalnija verzija CSL, a treba očekivati i M2. Očekuje se i prvi električni sportski automobil, vjerojatno na bazi modela i4