Tesla Model 3 kao policijski automobil: Prvi rezultati su izvrsni, čini se da će ih biti sve više!

Produženi servisni rokovi znače da su vozila cijelo vrijeme u pogonu...

Može li električni automobil biti efikasan u policijskoj floti? Najnovija vijest iz Velike Britanije pokupava nas uvjeriti da – može! Nekoliko Teslinih Modela 3 bilo je na devetomjesečnom evaluacijskom testu u policijskim jedinicama i razultati su navodno sjajni.

Za početak, Model 3 može postići više od 322 km vožnje s uključenim plavim svjetlom (hitne situacije), što je više nego dovoljno s obzirom na to da je prosječna vožnja plavim svjetlom u Velikoj Britaniji od 7 do 15 minuta. Najduža vožnja patrolnog automobila Tesla Model 3 trajala je više od 4 sata tijekom aktivnog korištenja.

Još jedno zanimljivo otkriće je da pomoćni sustavi imaju minimalan utjecaj na domet, s LED svjetlima koja mogu raditi danima bez baterije, dok bi tri sata korištenja ANPR-a (automatsko prepoznavanje registarskih tablica) oduzelo tek nekoliko kilometara dometa.

Policajci koji koriste Tesla Model 3 također su otkrili da je punjenje tijekom njihove smjene nezahtjevno, na Teslinim Superchargerima dodaje se 70% snage za manje od 20 minuta, što je dovoljno za još 5-6 sati vožnje.

Što se tiče održavanja, trošenje kočnica bilo je minimalno, te nije bilo ozbiljnijh troškova nakon 25.000 kilometara – osim guma i kočionih pločica.

Produženi servisni rokovi znače da su vozila cijelo vrijeme u pogonu… Ne bi nas čudilo da na europskim cestama ugledamo sve više električnih policijskih automobila.