Na prodaju: Vjerojatno najhrđaviji Ferrari na svijetu mogao bi postići solidnu cijenu!

Veliko je pitanje kako je automobil mogao doći u takvo stanje, a da nikoga nije bilo briga

Ferrariji su, u pravilu, automobili iz snova koje si malo tko može priuštiti. Ali to očito nije uvijek bio slučaj. Naime,  1974. Talijani su lansirali 308 GT4 pod podbrendom Dino. Auto je dobio ime po sinu Enza Ferrarija, koji je umro s 24 godine, a morao je konkurirati Porscheu 911, koji je tada bio otprilike iste cijene.

Kompaktni Ferrari imao je motor V8 od 255 KS, a danas automobil postiže visoku cijenu. Trenutno se na Ebayu prodaje diskontni Dino, ali postoji – ali! Prodavačica iz britanskog Stafforda za Ferrari traži samo 15.000 funti (oko 17.500 eura). Najveća mana auta je ogormna količina nakupljene hrđe, što se i vidi na fotografiji. Zanimljivo je i da prodavačica oksidiranu karoseriju smatra umjetničkim djelom samim po sebi te se pita bi li možda trebala prodati automobil preko aukcijske kuće Sotheby’s.

Motor i mjenjač su uklonjeni i mogu se kupiti samo uz auto uz nadoplatu. Auto je bio u otvorenoj britanskoj šupi najmanje 25 godina bez krova ili druge zaštite od vremenskih nepogoda. Vlasnik je izgubio i papire vozila, pa ga je zato bilo teško prodati. Na kraju ostaje činjenica da su automobili u to vrijeme jedva imali ikakvu zaštitu od hrđe, što je nedvojbeno pridonijelo koroziji. Vrijedi li 17.500 eura? Teško, ali nikad se ne zna.