Još jedna europska država stavlja izvan zakona korištenje mobitela u vožnji: Kazne iz vremena Nokije 3310 su zastarjele!

Korištenje mobilnog telefona kao navigacijskog sustava ili za slušanje glazbe dopušteno je samo kada je uređaj u držaču

Mobiteli i vozači vole se (često) javno, možda baš i sad na obližnjoj prometnivi, ali mobiteli, vozači i prometna sigurnost baš i ne. Belgija je još jedna europska država koja je odlučila zabraniti korištenje pametnih telefona i mobitele, općenito, tijekom vožnje. Ukinute su gotovo sve funkcije. Tamošnja policija dosad je kažnjavala telefonske pozive s mobitelima na ušima, a sada ide i dalje…

Produljena zabrana odnosi se i na druge elektroničke uređaje, poput tableta ili e-čitača. Uređaji se također ne smiju postavljati na suvozačevo sjedalo ili središnju konzolu radi korištenja. Kazna je 116 eura.

Kazne za korištenje mobitela potječu iz vremena kada su svi imali Nokiju 3310, kažu u Belgiji, pa je vrijeme da i oni idu ukorak s vremenom i prošire zabrane.

Korištenje mobilnog telefona kao navigacijskog sustava ili za slušanje glazbe dopušteno je samo kada je uređaj u držaču. Sve ostalo je zabranjeno. Novi zakon vjerojatno će stupiti na snagu u ožujku, a odnosit će se i na bicikliste i motocikliste.